Facebook voor de kerk

Voor de Bethelkerk in Drachten beheer ik op dit moment de verschillende sociale media waarop wij actief zijn. Vooral aan Twitter en Facebook besteed ik de meeste aandacht. Op moment van dit schrijven volgen 338 gebruikers de tweets van Bethel en 299 personen vinden Bethel leuk op Facebook. Een mooie groep ‘volgelingen’ al zeg ik het zelf.

Graag zou ik nog een paar zaken willen verbeteren in het gebruik van vooral Facebook. Dan denk ik bijvoorbeeld aan volgende zaken:

  • Het plaatsen van het soort berichten, denk aan vragen of stellingen;
  • Het plaatsen van foto’s op de Facebook-pagina in plaats van Flickr (of beide);
  • Een mooie welkom-pagina voor gebruikers die Bethel nog niet leuk vinden, zoals bijvoorbeeld Park Community Church dat heeft.


Ik kwam vandaag ook het weblog artikel “Dialogue on Facebook” van Cameron Smith tegen. Hij beheert al enkele jaren de Facebook-pagina van CCVonline.com. In zijn blog deelt hij 5 tips met ons die hij afgelopen jaren heeft geleerd over het beheer van hun Facebook-pagina.

Ervaringen delen

Ik ben wel benieuwd naar de ervaringen jullie over het beheren van de Facebook-pagina van jullie kerk of organisatie. Hoe zorg jij voor interactie op de pagina, met de Facebook gebruikers? Laat een reactie achter, laten we van elkaar leren!

2 gedachten over “Facebook voor de kerk”

  1. Hoi Leo, leuke blogpost. Sinds vorige week beheer ik http://www.facebook.com/ProtestantseKerkinNederland, omdat ik vind dat de PKN niet op Facebook mag ontbreken. Ik deel graag mijn ervaringen met je en hoor graag tips en ideeen.
    Voor Predikanten & Pastores heb ik een Linkedin groep, FBgroep en Twitteraccount http://www.twitter.com/predikantpastor opgezet, verder beheer ik nog de twitteraccounts http://www.twitter.com/opgoedgerucht voor de groep vernieuwende theologen met die naam, http://www.socialsunday.nl en http://www.twitter.com/socialsundaynl en http://www.elviskapel.nl , http://www.twitter.com/elviskapel.
    Groet, Fred

    Beantwoorden

Plaats een reactie