Hoe Pasen er uit zou zien via Twitter

De eerste woorden van Jezus, toen Hij met zijn verkondiging begon, lezen we in Matteüs 4 vers 19; ‘Kom, volg mij, ik zal van jullie vissers van mensen maken.’ In de jaren die volgenden heeft Jezus de wereld om zich heen compleet op z’n kop gezet. Vele mensen kwamen tot bekering, lieten zich dopen en gingen Jezus volgen.
Tot het moment kwam dat de wereld zich tegen Hem, keerden zich tegen hem en riepen uiteindelijk “Kruizig Hem”. We weten allemaal wat deze gebeurtenis voor ons heeft betekent en voor de wereld kan betekenen! Redding, genade, liefde voor een ieder. Met Pasen mogen we vieren dat Jezus is gestorven en is OPGESTAAN, Amen!

Ik kwam vandaag de video “Follow” tegen. De beschrijvende tekst zegt vrij vertaald “Gedurende zijn publieke bediening, kende Jezus zowel het aanbeden als het verlaten worden door de mensen om Hem heen. Vandaag de dag, 2.000 jaar later, stelt het Evangelie een vraag die om een antwoord vraagt: Zullen wij volgen? Deze video illustreert deze waarheid door de dynamische lens van de 21ste eeuw. Social Media” (in dit geval Twitter).

Ik vond de overeenkomst tussen de eerste woorden van Jezus “Kom, volg mij” en Twitter “Follow/Unfollow” wel erg mooi! Kijk en geniet van deze moderne weergave van het Paasverhaal!

[vimeo id=22305133 width=571 height=321]

Plaats een reactie