iDEAL betalingen via WordPress websites

Afgelopen maandag (12 september 2011) heeft Pronamic een nieuwe plugin voor WordPress gelanceerd waarmee het eenvoudig wordt iDEAL betalingen via uw website te laten verlopen. Erg handig voor als bezoekers een donatie via uw website willen doen, of als u conferenties/evenementen organiseert waarvoor men moet betalen.

Pronamic iDEAL plugin

iDEAL voor WordPressDe ‘Pronamic iDEAL plugin‘ is eigenlijk een add-on (toevoeging) voor Gravity Forms. Deze premium plugin is veruit de beste plugin om formulieren mee te maken. Van hele simpele contactformulieren, tot uitgebreide formulieren voor aanmelding van een conferentie, Gravity Forms kan het allemaal.
Het was al mogelijk om via deze plugin betalingen het internationale PayPal aan te bieden. Alleen is deze dienst niet zo groot in Nederland, omdat wij hier iDEAL hebben. Daar brengen de WordPress specialisten van Pronamic nu dus verandering in.

Toepassingen

Twee voorbeelden waarvoor je de plugin goed kunt gebruiken:

 • Donaties
  Het kan zijn dat uw organisatie of kerk de mogelijkheid biedt een donatie te doen via uw website. Als deze website gebruik maakt van WordPress en Gravity Forms kunt u met de Pronamic iDEAL plugin aanbieden de betaling via iDEAL te laten verlopen.
 • Evenementen/conferenties
  Organiseert u regelmatig conferenties, evenementen, workshops of iets dergelijks? Met de Pronamic iDEAL plugin kunt u nu aanbieden om betalingen voor deze activiteiten via iDEAL te laten verlopen. Voor u en de deelnemer wel zo veilig en transparant.

Gratis proberen

U kunt de plugin gratis proberen. De eerste 20 transacties zijn namelijk gratis.
Daarna kunt u een licentie kopen bij Pronamic, voor maar € 39,00 per jaar. Met deze licentie krijgt u het volgende:

 • Gebruik op 1 website / domeinnaam
 • Onbeperkt aantal Gravity Forms iDEAL formulieren
 • Onbeperkt aantal iDEAL betalingen
 • 1 jaar updates en support

De plugin is gratis te downloaden vanuit de WordPress plugin repository.
Om een licentie voor de plugin aan te schaffen gaat u naar de website van Pronamic.

BETA:
Zolang de plugin nog de Beta-status heeft, krijgt u 25% korting, dus kost de plugin niet € 39,00 maar € 29,25.

Ondersteuning en meer informatie

Op dit moment ondersteund de Pronamic iDEAL plugin volgende banken: Friesland Bank, ING en Rabobank, maar ook Mollie en de iDEAL simulator worden ondersteund. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Pronamic.

3 gedachten over “iDEAL betalingen via WordPress websites”

 1. Leuk dat je een aantal concrete voorbeelden noemt waarbij de Pronamic iDEAL plugin van pas kan komen. Daaruit blijkt maar weer dat Gravity Forms een erg krachtige plugin is. Met name in combinaties met add-ons zoals PayPal en de Pronamic iDEAL plugin kun je er erg leuke dingen mee opzetten. De bezoekers van je website laten betalen is nog nooit zo eenvoudig geweest ;).

  Beantwoorden
  • Hallo Abid,

   Het klopt dat je naast de Pronamic iDEAL plugin ook een licentie nodig hebt voor de Gravity Forms plugin.
   Deze producten staan wat dat betreft los van elkaar.

   Beantwoorden

Plaats een reactie