Mediaspeler Bethel

Onlangs is de mediaspeler van de Bethelgemeente gelanceerd. Volledig gericht op het tonen van videoregistraties van diensten, conferenties en andere activiteiten. Maar ook volledig WordPress! Van oorsprong een zeer krachtig systeem om weblogs en reacties mee te beheren. En met plugins geweldig naar wens in te richten! Zo heb ik voor de mediaspeler van Bethel o.a. de plugin Wordtube gebruikt. Een geweldige tool om je video”s te beheren en te tonen op je website!

WordPress

Van oorsprong is WordPress een weblogsysteem. Blogs publiceren, reacties krijgen, etc. Maar WordPress is in de loop der tijd verder ontwikkeld. Het is tegenwoordig zeer geschikt om te gebruiken als volwaardig CMS. Zelf heb ik vrij veel ervaring als met het ontwikkelen en gebruik van WordPress websites. En ik moet zeggen, ik vind het geweldig!
Het is gebruiksvriendelijke, kent veel mogelijkheden, houd rekening met webstandaarden en is opensource!

Plugins

Nu een opsomming van de plugins die ik gebruikt het voor de mediaspeler van de Bethelgemeente.

 • Wordtube
  De belangrijkste plugin in deze site! Zonder deze plugin zou de mediaspeler niet kunnen fungeren zoals deze dat nu doet. Met Wordtube kun je je video”s beheren welke je vervolgens heel makkelijk kunt toevoegen aan je berichten. Om de video”s af te spelen maakt het gebruik van de JW Media player. Z kun je o.a. je eigen skin aan de player geven, playlists maken, losse video”s, Youtube video”s en enkele aanpassingen ook Streaming Flash video”s afspelen. Top plugin!
 • Get recent comments
 • Category order
 • Contact Form 7
 • Lightview Plus
 • WordPress stats

2 gedachten over “Mediaspeler Bethel”

 1. Hallo Leo, ik kijk vaak naar de diensten op Bethel.nl. Een vlotte stream vind ik daarbij persoonlijk het allerbelangrijkst. Bij een haperende video ben ik snel mijn concentratie kwijt.

  Beantwoorden
 2. Het voortgangsbalke onderin loopt niet helemaal lekker, misschien doordat het nu zo snel gaat met een kort filmpje, maar toch. Er zit steeds een beetje ruimte tussen het blokje en de balk die daar links van zit (het donkere gedeelte dat al afgespeeld is). Hopelijk begrijp je het ;)\r\n- Afspelen/pauzeren met spatiebalk komt vaak voor in programma”s/mediaspelers, maar werkt niet in deze speler.

  Beantwoorden

Plaats een reactie