Preview nieuwe website Vrije Baptistengemeente Bethel

Ondertussen ben ik/zijn wij bij Bethel al enige maanden bezig met het realiseren van een nieuwe website. Er is besloten om de website te laten ontwikkelen door een externe partij, waarmee Bethel zich verbinden voor langere tijd zodat de toekomst en onderhoud van de website gewaarborgd blijft.

Om een lang verhaal kort te maken. De uitvoerende partij heeft de website van een nieuw ontwerp en modern CMS voorzien, waarmee we weer enkele jaren vooruit kunnen. Het resultaat telt uiteindelijk natuurlijk het meest. We zijn ons bewust dat de keuzes die wij gemaakt hebben, niet iedereen zullen aanspreken. Maar het overgrote deel zal de website zeer waarschijnlijk erg mooi vinden!

Ik wil in deze blog, in het kort en een paar dagen voor de release van de site, een preview geven van het nieuwe ontwerp.

Allereerst de voorpagina

Op de voorpagina hebben we geprobeerd zoveel mogelijk actuele informatie te tonen voor personen van ‘buiten’ Bethel. Wij dachten hierbij aan o.a.:

  • E-mailnieuwsbrief;
  • Agenda van diensten en andere activiteiten;
  • 2 banners voor onderwerpen met extra attentiewaarde;
  • Twitter;
  • Intro voor gemeentezorg of indien nodig een ander onderdeel;
  • Foto’s via Flickr;

Met meer dan 16.000 views en meer dan 60.000 pageviews per maand wordt onze bethel.nl veel bezocht door personen die niet afkomstig zijn vanuit de eigen kerk. Men wil weten wat zich afspeelt in de Bethelkerk. Welke diensten/activiteiten zijn er en men kijkt ook graag naar de online diensten! De voorpagina van de mediaspeler is na de Homepagina van Bethel de meest bekeken pagina van de website!

Ook sociale media worden veel beter en duidelijker geïntegreerd in de website. Zo worden twee blokken op de voorpagina ingenomen door Twitter en Flickr. Twitter voor recente updates en Flickr voor, ja… men kijkt toch graag plaatjes. Maar ook Hyves en Facebook hebben in de footer van de website een plekje gekregen.

Het menu

Een belangrijk en prominent onderdeel van de website is het menu! Op de oude website moest je diverse keren klikken voordat je op bijvoorbeeld een sub-sub pagina terecht kwam.

Met het nieuwe menu is dit grotendeels verleden tijd. Wanneer men op een menuitem gaat staan komt er een dropdown menu, met daarin de belangrijkste sub-onderwerpen. Er is ruimte voor 5 kolommen met ieder 6 onderwerpen. Sneller en makkelijker navigeren dus!

De detailpagina

De detailpagina hebben we zo rustig mogeijk proberen te houden. Aan de linkerkant van de pagina is een submenu geplaatst, waarin alle onderwerpen van de items in het hoofdmenu worden getoond. Ook de onderwerpen die niet in het dropdown menu getoond kunnen worden.

Op de detailpagina is voldoende ruimte voor het plaatsen van uitgebreidere informatie, is het mogelijk om op diverse plekken afbeeldingen te plaatsen, gelinkt aan een lightbox. In de header kan tevens een afbeelding worden gespecificeerd.

Contactpagina

Een derde unieke pagina op de website is o.a. de Contactpagina. In principe kunnen we nu aan elke pagina een formulier koppelen. Formulieren kunnen vanaf nu vanuit het CMS beheerd worden. Geen Google Docs formulieren meer dus, alles beheren vanuit één systeem.

Meningen en reacties

Ik ben zeer te spreken over de nieuwe website en achterliggende systeem. Zo zal iedereen een mening hebben over de nieuwe website. En alle reacties zijn natuurlijk welkom.  Niet dat er nog veel zal veranderen aan de website, aangezien we heel dicht op de lancering van de website zitten. Maar wel ben ik enorm benieuwd naar jullie reactie. Misschien dat we bij onderhoud en eventuele kleine wijzigingen in de loop van de komende periode rekening kunnen houden met jullie reacties. Laat je reactie hieronder achter.

1 gedachte over “Preview nieuwe website Vrije Baptistengemeente Bethel”

Plaats een reactie