Social Media in de praktijk (workshop)

Tijdens het jaarlijks terugkerende congres Jop Coach Live heb ik een workshop over het praktisch inzetten van Social Media voor kerkelijke/christelijke instellingen gegeven.
De bijhorende presentatie van mijn workshop heb ik onderstaand bijgevoegd.

Met behulp van deze presentatie heb ik mijn visie en praktische voorbeelden gedeeld over de manier hoe ik Social Media inzet voor de organisaties/evenementen waarvoor ik verantwoordelijk ben voor de Social Media.

De deelnemers van de workshop, bestaande uit reeds (redelijk) ervaren Social Media gebruikers tot volledig nieuwe/aanstaande gebruikers. Tijdens de workshop hebben we diverse vragen beantwoord over hoe Social Media in te zetten voor christelijke organisaties en vooral jeugdactiviteiten.

3 gedachten over “Social Media in de praktijk (workshop)”

 1. Goede prezi.
  Een opmerking, een mijns inziens verkeerde inschatting is dat het doel van sociale media moet zijn om jongeren te betrekken. Zoals je zelf liet zien zijn (athans bij Hyves, een in vele ogen typisch jongerenplatform) de gemiddelde leeftijden al veel hoger op de diverse platformen en daar komt bij dat de ‘oudere generatie’ ook simpelweg behoefte heeft om op een informele manier mee te denken en betrokken te worden bij (kerkelijke) zaken.

  Beantwoorden
  • Hoi Johannes,

   Het is natuurlijk een voorbeeld gericht op jeugdwerkers in de kerk (waar Jop Coach Live op gericht is). Wat ik met dit voorbeeld duidelijk wilde maken is dat je wilt bereiken dat de kerk/jeugdwerk niet een ver van je bed idee is/wordt. Maar dat je juist dichter bij de jeugd wilt komen te staan. Door betrokken bij hen te zijn, worden zij dat ook sneller bij jou als jeugdwerker of het jeugdwerk of de kerk.

   Beantwoorden

Plaats een reactie