S(preek) nou eens niet over Jezus deze kerst

Het is hartje zomer, ja ik weet het, maar in vele kerken wereldwijd is de eerste brainstorm over kerst al weer geweest. Onlangs kwam ik een aansprekend blog tegen over kerst. “Please Don’t Talk about Jesus Again This Christmas“, de titel spreekt direct aan omdat de kerk juist met kerst over Jezus zou moeten praten, toch?

Het artikel brengt juist een verrassende boodschap. Laten we niet over Jezus praten deze kerst, maar laten we juist TONEN wie Jezus is! Niet door onze woorden dus, maar door onze daden. Laten we omzien naar de eenzame, naar de zieke, naar de minder behoeftige, naar die eenzame bejaarde man of vrouw.

Wat als de mensen over kerst nadenken, dat zij Jezus werkelijk zien door de kerk. In plaats van dat ze denken dat de kerk tegen alle commercie rondom kerst is? Eén kerk in Amerika heeft zich de vraag “wat als” ook gesteld en heeft deze vraag beantwoord met “Lets do it!” Ze besloten met kerst 250 kinderfietsjes te sponsoren en deze weg te geven aan gezinnen die hiervoor geen geld hebben. Een video impressie:

Kunnen wij dat in Nederland ook? Jazeker! In het artikel staan 5 stappen voor het opzetten van eenzelfde project:

  1. Bid en vraag God om te laten zien welke behoefte er is in de (lokale) samenleving;
  2. Zoek samenwerking met de lokale ondernemers in die nood/behoefte te voorzien;
  3. Vraag jouw kerk het plan financieel te steunen om een grote actie op touw te kunnen zetten;
  4. Laat t-shirts drukken, zodat je wandelende reclame bent gedurende/voor de actie;
  5. Bid en vraag God om de actie en hen die meehelpen te zegenen (bid veel!);
Als we mensen Jezus werkelijk laten zien in plaats van dat we met ze over Hem praten. Dan wordt Hij pas echt de reden, het antwoord, op het kerstseizoen. Mee eens?

Plaats een reactie