Eenvoudig tweets embedden in WordPress

Normaal gesproken zal op 9 mei 2012 WordPress versie 3.4 ‘gereleased’ worden. Waarin weer diverse verbeteringen zullen worden doorgevoerd. Waaronder een snellere interface en verbeterde ondersteuning voor internationalisatie. Een volledig overzicht van de verbeteringen en nieuwe toevoegingen is de vinden op het WordPress website. Eén feature wil ik er even uitlichten. Een naar mijn mening erg handige toevoeging, namelijk het embedden van Tweets.

WordPress ondersteunde al langer het automatisch embedden van video’s van YouTube, Vimeo en diverse andere diensten. Vanaf WordPress 3.4 zal ook het embedden van tweets versimpeld worden. Je hoeft simpelweg de volledige URL van een tweet op een lege regel in je bericht te plaatsen. Zoals bijvoorbeeld:

Op het moment van schrijven (30 april 2012), zie je enkel nog de url van de tweet. Dit komt omdat ik nog gebruik maak van WordPress 3.3. Je zult zien, zodra ik mijn versie update naar 3.4 dat bovenstaande url veranderd in een embedded Tweet. In mijn artikel ‘5 tips voor meer kliks op Twitter links‘ op de website van Pronamic, is de automatisch embedded tweet al wel te zien.

Unieke URL van een tweet vinden

Je kunt de unieke URL van een tweet vinden voor op de Twitter website te klikken  op ‘Details’ bij de bewuste tweet. Of klik in bijvoorbeeld Tweetdeck op de tijdsaanduiding van de tweet.

Klik op details om naar de unieke url te gaan

Meer informatie over welke diensten worden ondersteund voor het eenvoudig embedden van tweets, YouTube-, Vimeo video’s en andere diensten bekijk de website van WordPress.

Vond je dit een interessant artikel? Deel het via Twitter, Facebook, Google+ of LinkedIn <–!

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie