E-mailmarketing: Gmail gaat automatisch afbeeldingen tonen

Google heeft op de officiele Gmail blog aangekondigd dat zij vanaf nu standaard de afbeeldingen in e-mails gaan tonen! Dit betekent dat Gmail gebruikers niet meer op ‘Afbeeldingen hieronder weergeven’ hoeven te klikken. Volgens mij een erg mooie toevoeging voor deze e-maildienst. Google zal de afbeeldingen nu automatisch tonen omdat de afbeeldingen die worden meegestuurd nu via de proxyservers van Google worden getoond.

Tonen afbeeldingen via proxy servers Google

Google toont de afbeeldingen nu dus via haar eigen proxy servers. Door de afbeeldingen op deze manier te tonen kan Google de veiligheid van de gebruikers garanderen. Kwaadwillige of geïnfecteerde afbeeldingen worden gefilterd en geblokkeerd. E-mails worden dus “veiliger, sneller en nog mooier” aldus Google zelf.

Gevolgen voor e-mailmarketing

Wat voor gevolgen heeft deze wijziging voor e-mailmarketing / nieuwsbrieven? Ten eerste worden de statistieken rondom hoevaak en wie een e-mail heeft geopend secuurder. De E-mail Service Providers (ESP’s) voegen bijna allemaal namelijk een hele kleine (verborgen) afbeelding mee in een nieuwsbrief. Zodra men dan klikt op ‘Afbeeldingen hieronder weergeven’ wordt de e-mail geregistreerd als ‘geopend’. Dit gebeurd dus niet zodra een email wordt geopend. De belangrijkste gevolgen op een rij:

  • Afbeeldingen worden direct getoond, dus de ‘open-rate’ statistieken worden secuurder;
  • Het vaker openen van een e-mail kan (zeer waarschijnlijk) minder goed worden geregistreerd. Google cached de afbeeldingen op haar eigen servers, dus deze afbeeldingen worden niet geladen vanaf de servers van de ESP’s;
  • Nieuwsbrieven worden direct getoond zoals ze bedoeld zijn;

Automatisch tonen afbeeldingen uitzetten

De gebruikers van Gmail kunnen er zelf nog wel voor kiezen om afbeeldingen niet automatisch te tonen. Dit kan via bij de Gmail instellingen onder het tabblad ‘Algemeen’.

Bronnen:

Plaats een reactie