WooCommerce webshop met Mollie en Gekko

Ik weet niet hoe het met jouw webshop en je administratie is gesteld. Voor mij is het erg belangrijk om alle bestellingen meteen administratief goed te verwerken. Als je een bestelling binnen hebt en de betaling daarvan is afgerond. Dat hier ook meteen een factuur voor wordt aangemaakt en ook naar de klant wordt verzonden.

Voor Kijk, ik dans! hebben we sinds de Coronacrisis het aanbieden van fysieke danslessen aangepast naar het aanbieden van online danslessen. Sinds de Coronacrisis heeft Tamar, mijn vrouw, niet meer fysiek dansles kunnen geven aan ‘haar’ peuters en kleuters. In plaats van fysiek les geven is ze de eerst maanden begonnen met het aanbieden video’s op YouTube. Vervolgens hebben we dit uitgewerkt naar premium danslessen voor kinderen.

Producten online aanbieden

Sinds september biedt Kijk, ik dans! online danslessen aan via de website. Voor iedere les kan een product worden gekocht via een WooCommerce webshop. Nadat iemand een product heeft gekocht krijgt de persoon 3 maanden toegang tot de afgeschermde omgeving op de website.

Online betalingen via Mollie

Om de betalingen van de webshop af te handelen wordt gebruik gemaakt van betaalprovider Mollie. Waarbij twee betaalmethoden worden aangeboden, namelijk iDEAL en Bancontact.

De koppeling tussen de WooCommerce webshop en Mollie wordt gerealiseerd met de Pronamic Pay plugin. Deze WordPress plugin maakt het mogelijk om zonder technische know-how om online betalingen toe te voegen aan een WordPress website. Hierbij onderscheid deze plugin zich door meerdere WordPress oplossingen te koppelen met meerdere betaalproviders.

Zo verkocht Kijk, ik dans! in het begin van de Coronacrisis een aantal ansichtkaarten via een bestelformulier. Dit formulier is gemaakt met Gravity Forms en dus geen complete webshop zoals WooCommerce. Het voordeel van de Pronamic Pay plugin is de eenvoudige omschakeling naar WooCommerce. Het enige was moest worden aangepast is de koppeling met de webshop.

Facturering via Gekko

Voor de administratie maakt Kijk, ik dans! gebruik van Gekko. Gekko is een administratiepakket voor ZZP’ers. Alle administratieve handelingen die een ZZP’er nodig heeft in één pakket. Door Gekko te koppelen met WooCommerce is het heel eenvoudig om voor alle bestellingen automatisch een factuur in je administratie te maken en te versturen naar je klant.

Ook gebruik maken van Gekko? Via de volgende link ontvang je 35% korting bij een upgrade naar Gekko Premium. Maak een account aan bij Gekko.

Koppeling met Gekko maken

In onderstaande video door Marre Smit wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe je WooCommerce aan je Gekko administratie koppelt.